Vasemmalta

Joululahjana Jalkapalloa

Teemu Pukista joulupukkiin. Sitähän se kaikki on. Jalkapalloa, jalkapalloa vaan.

Viime kesänä pidetyt MM-kisat nieltiin purematta. Maagista taitoa. Odotukset syksyn EM-karsintoihin kasvoivat sitä mukaan, kun jalkapalloilun sietämätön keveys ui peliliiveihin loistavina suorituksina. Eikä se ollut pelkästään Saksaa.

Em-karsinnoissa olemme saaneet muutaman kerran pataan, tosin niukasti, mutta silti. Voitto piskuisesta Fär-saaresta ei lohduta, vaikkakin he tekivät uroteon voittamalla Kreikan sen kotikentällä. Parasta Suomen A-maajoukkueen otteissa on ollut Roman Eremenko ja kannattajien kyltymätön asenne.

Jalkapallo on otsikoissa, hyvä niin. Jalkapalloilijat vielä enemmän. Zlatanista kertova TV 5-dokumentti jäi syvään tajuntaan maagisista maaleista ja taiturin isän intohimoisesta suhteesta poikaansa. Hellyyttävää. Toivottavasti monet junnut tiirailivat ohjelmaa ottaakseen opiksi vaikkapa siitä kuuluisasta polkupyöäpotkusta. Ehkä tärkein pointti lienee kuitenkin se, että monilla on mahdollisuus nousta  huipulle, kunhan asenne on kohdallaan. Suomestakin löytyy tällainen kaveri. Berat Sadik!

Keväällä A-maajoukkueemme pelaa tuiki tärkeän karsintaottelun Pohjois-Irlannissa. Jos tässä joukkueessa emme näe Berat Sadikia, niin uskoni suomalaiseen jalkapalloiluun horjuu lähes samaan tapaan kuin askeleeni pelin jälkeisissä tunnelmissa joskus 1980-luvulla. Ihan varmistaakseni Beratin mahtumisen joukkueeseen kirjoitin Pukille. En Teemulle, vaan sinne Korvatunturille:

 Rakas Joulupukki

 Tuletko aattona Pöljän seudulle? Jos saavut,  voitko roudata Mika-Matti Paatelaisen rekeen. Juteltaisiin jalkapalloilusta ja yritettäisiin takoa yhdessä "Mixun" ajatusmaailmaan se tosiseikka, ettei maassamme ole ihan pilvin pimein maalintekijöitä. Paras joululahja olisi Suomen pääseminen arvokisojen lopputurnaukseen ja Berat Sadikin valitseminen joukkueeseen.  Ellei tämä toteudu, tuotko minulle ihka uudet nappikset? Kiitos!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Kirjoitit: "Parasta Suomen A-maajoukkueen otteissa on ollut Roman Eremenko ja kannattajien kyltymätön asenne."

Juuri noin.

Edellisessä kotimatsissa ei aina kehdannut edes kentälle katsoa, kun niin paljon harmitti. Siloin monen kannattajan katse harhautui Pohjoiskaarteen poikiin.

Seuraavaa matsia odotellessa, paistaa se aurinko joskus risukasaankin :)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvä teksti, Atik Ismail.

Unkaria vastaan 0 maalia ja Romaniaa vastaan 0 maalia. Kreikkaa vastaan sen ainokaisen teki laitapakki Jarkko Hurme. (Tässä tulokset Huuhkajien tämän vuoden matseista http://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/miehet)

Suomen hyökkäyspää on ollut kovissa karsintapeleissä surkea, joten maalintekijää sinne tarvitaan. Miksei Sveitsissä kovassa liigassa maaleja sylkenyttä Berat Sadikia kannattaisi kokeilla aivan kuten Atik ehdottaa?

Puheenaiheeseen liittyvää